Geschiedenis

Ovivo Food is een zusterbedrijf van Janssen Pluimvee Meerlo. Ovivo vers-ei pasta en pastasaus zijn de ambassadeurs van ons pluimveebedrijf.

Van de lekkere eieren laten wij onze overheerlijke vers-ei pasta’s maken.
Deze pasta’s zijn er in de varianten: spirali, macaroni, rondo’s, bonte spirali, reepjes, verdraaid lekker, enz.

Op ons pluimvee bedrijf Janssen Pluimvee zijn de dieren gehuisvest in moderne milieuvriendelijke stallen. Het voer, water en frisse lucht komt gecontroleerd bij de kippen. Ter bescherming van mens den dier blijven de kippen in de stallen. Hygiëne en milieu staan hoog in het vaandel bij Janssen Pluimvee.

De eieren worden inwendig en uitwendig gecontroleerd op evt. beschadigingen of afwijkingen. Tevens wordt ieder ei afzonderlijk gewogen en voorzien van een nummercode. Deze code geeft het soort huisvesting aan, het land van herkomst, van welk pluimveebedrijf en uit welke stal het ei komt.
De mest wordt 2x per week uit de stallen verwijderd en verder nagedroogd in een biothermische droogunit. Al onze mest gaat naar akkerbouwgebieden in het buitenland.

Maar het begin ligt natuurlijk bij het kuikentje.

Op ons opfokbedrijf Jansop komen de eendagskuikens rechtstreeks van de broederij in een lekker verwarmde stal. In de opfokstallen blijven ze ca. 18 weken tot ze volwassen zijn en eieren gaan leggen.

Dan verhuizen onze dieren naar Janssen Pluimvee of een collega pluimveehouder.